Bij een brand in een stal in het buitengebied van de Midden-Limburgse plaats Heythuysen zijn 12.000 kippen om het leven gekomen. 

De brand brak uit in de nacht van zondag op maandag rond 1.45 uur. Verschillende brandweerkorpsen in de buurt waren uitgerukt om de brand te bestrijden. Het vuur zorgde voor hevige rookontwikkeling, meldde brandweer Limburg-Noord. 

De brandweer kon de kippen niet meer redden. Wel werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen op het terrein van het bedrijf. Om 3.00 uur werd het sein brand meester gegeven. 

Een week eerder woedde nog een vergelijkbare stalbrand in de Limburgse plaats Ospel, niet ver van Heythuysen. In de nacht van woensdag op donderdag kwamen 23.000 kippen om het leven.

De brand in Ospel zorgde voor discussie over de veiligheid van grootschalige veehouderijen. Uit protest was er zondag een herdenking voor de omgekomen kippen. Daarbij werd een minuut stilte in acht genomen voor de overleden dieren. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!