Een containerschip is zondagavond tegen een draaibare spoorbrug in Gouda gevaren. Vanwege de aanvaring is het treinverkeer tussen Gouda en Alphen aan den Rijn stilgelegd.

"De 'vierde Gouwebrug' is ernstig beschadigd waardoor geen treinverkeer mogelijk is", meldt spoorbeheerder ProRail. De NS meldt dat er tot maandag 18.30 uur minder treinen rijden tussen Boskoop en Gouda. 

De treinen rijden vanaf Alphen aan den Rijn alleen nog tot Boskoop. Reizigers kunnen gebruikmaken van stopbussen tussen Gouda, Waddinxveen Triangel, Waddinxveen, Boskoop Snijdelwijk en Boskoop. 

Door de aanvaring is de brug verschoven op de fundatie. Gespecialiseerde monteurs verrichten metingen, waarvan de resultaten in de nacht van zondag op maandag worden verwacht. Pas dan wordt duidelijk hoelang de herstelwerkzaamheden zullen duren.

Reizigers die maandag gebruik willen maken van het traject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn, worden geadviseerd om voor vertrek de reisplanner van de NS te raadplegen. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!