Delen van het noorden van het land hebben zondag hinder ondervonden van wateroverlast door zware buien die over het gebied trokken. Volgens Weeronline werd de overlast vooral veroorzaakt doordat de buien zich met met lage snelheid verplaatsten.

In Groningen en het noorden van Drenthe gingen de onweersbuien gepaard met veel ontladingen. In Drenthe viel lokaal al 63 millimeter neerslag. Normaal valt in Nederland gemiddeld 61 millimeter in de hele maand mei. 

In Assen is het dak van een autodealer ingestort door de grote hoeveelheid regenwater, meldt de politie. Op Twitter staan veel meldingen van ondergelopen straten in onder meer Assen, Eext, Borger, Gasselte, Emmen, Erica, Gieten en Sappemeer.

Tegen het einde van de avond trokken de zwaarste buien het land uit. 

Waarschuwing

Het KNMI waarschuwde zondag met code geel voor de verwachte onweersbuien. Het weeralarm was tot 21.00 uur van kracht voor de provincies Drenthe, Flevoland, Groningen en Friesland. Voor Gelderland en Overijssel werd de waarschuwing rond 19.00 uur ingetrokken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!