Twaalf personen zijn zaterdagmiddag in het water terechtgekomen na een botsing tussen een motorsloep en een watertaxi op de Nieuwe Maas vlakbij de Erasmusbrug in Rotterdam. Drie mensen zijn vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis gegaan.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio zaten er twaalf mensen op de sloep. Die boot werd overvaren door een watertaxi, waarna alle inzittenden in het water belandden. Iedereen is uit het water gehaald. De boot is gezonken.

Twee van de drie gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht, hadden botbreuken. Een van hen kwam tegen de schroef van de sloep aan.

De overige negen mensen die op de sloep zaten, lijken volgens de woordvoerder niet gewond, maar kampen allemaal met onderkoelingsverschijnselen en zijn erg geschrokken.

De bestuurder van de watertaxi wordt gehoord door de politie. De waterpolitie doet nog verder onderzoek naar hoe het ongeluk plaats kon vinden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!