Bij een autobedrijf in Valkenswaard is vrijdagavond een zeer grote, uitslaande brand uitgebroken. De brandweer rukte massaal uit en gaf rond 20.45 uur het sein brand meester.

Er waren minstens zes blusvoertuigen aanwezig om de brand onder controle te krijgen, liet de veiligheidsregio weten. Terwijl de brand woedde waren meerdere explosies te horen.

Een persoon is volgens de brandweer naar het ziekenhuis gebracht, omdat die te veel rook in had geademd.

Als gevolg van het vuur was de N69 van Neerpelt naar Eindhoven in beide richtingen dicht. 

Vlammen slaan uit dak bij autobedrijf in Valkenswaard
39
Vlammen slaan uit dak bij autobedrijf in Valkenswaard

NL Alert

Vanwege de rookontwikkeling werd een NL Alert verstuurd. De veiligheidsregio waarschuwde vooral de mensen aan de achterzijde van het pand, vanaf de Dommelseweg, uit de rook te blijven en de ramen en deuren te sluiten. Vanwege het nablussen kan de rookontwikkeling nog lang aanhouden.

Het vuur brak aan het begin van de avond uit bij Jonkers Autobedrijven aan de Luikerweg. Het bedrijf is gespecialiseerd in Mercedes Benz. Volgens Omroep Brabant bevindt zich ook een Mercedesmuseum in het pand, met de oudste Mercedes-camper van Nederland in de collectie.

"Dat gedeelte is vooralsnog gespaard gebleven", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!