De moeder van de drie kinderen die donderdag in het ziekenhuis zijn beland na een woningbrand in Rotterdam-IJsselmonde is aangehouden. De vrouw wordt verdacht van nalatigheid, zegt een politiewoordvoerder.

De brand brak donderdag rond 20.30 uur uit in een bovenwoning aan de Grienderwaard.

De twee oudste kinderen, van twaalf en veertien jaar, brachten zichzelf in veiligheid op het balkon. Een van hen had daarvoor al het jongste kind via een raam op het tweede balkon van de woning gezet.

De moeder was niet in de woning maar bleek wel in de omgeving van het huis te zijn. Volgens de politiewoordvoerder was de vrouw nalatig toen ze haar kinderen, onder wie een kind van bijna twee jaar, alleen achterliet. De moeder zit nog vast.

De kinderen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer had een van hen brandwonden, een ander heeft zich gesneden aan glas. Hoe het nu met ze is en of ze al zijn ontslagen uit het ziekenhuis, is onduidelijk. Volgens de politiewoordvoerder worden de kinderen uit huis geplaatst.

Het is niet bekend of het gezin voor het incident al in beeld was bij hulpverleningsinstanties. Het gezin krijgt nu zorg aangeboden, meldt de politie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!