Het ministerie van Defensie gaat de persoonlijke gevechtsuitrusting van militairen vervangen. De belangrijkste reden is dat de huidige uitrustingsstukken steeds meer tekortkomingen vertonen.

Voor de toekomstige veiligheid van het personeel is een moderne en samenhangende uitrusting nodig. Staatssecretaris Barbara Visser stuurde daar maandag een brief over aan de Tweede Kamer.

De verbetering van de persoonlijke uitrusting bestaat uit een reeks projecten. Het gaat hierbij over de aanschaf van een samenhangend systeem van een draagvest en extra uitrustingstukken, zoals draagtassen, kogel- en scherfwerkende platen en een rugzak.

Door missie-ervaringen zijn de eisen en wensen hoger geworden ten aanzien van de nieuwe gevechtsuitrusting. De onderdelen van de huidige gevechtsuitrusting sloten niet altijd even goed op elkaar aan, was de bevinding.

Het project kost tussen de vijfentwintig en honderd miljoen euro en loopt van 2019 tot en met 2023.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!