Onderzoeksinstituut TNO verwacht over vier weken de eerste voorlopige conclusies bekend te kunnen maken in het onderzoek naar de grote stoomstoring op Schiphol van 29 april.

Het volledige onderzoek, dat maandag van start ging, zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen. Vorige week kondigde Schiphol al aan dat er een extern onderzoek zou komen naar de toedracht van de stroomstoring.

Het onderzoek van TNO richt zich met name op de verstoring van de elektra en IT-infrastructuur en de bijbehorende beheersmaatregelen van Schiphol, zo maakte de luchthaven bekend.

Schiphol werd op zondag 29 april getroffen door een storing in het inchecksysteem. De problemen waren mogelijk indirect het gevolg van een stroomstoring in Amsterdam-Zuidoost.

De storing leidde op Schiphol tot annuleringen, veel vertraging en lange rijen. De problemen waren extra groot omdat het vorige week zondag druk was op de luchthaven vanwege de meivakantie.

Grote drukte op Schiphol door eerdere stroomstoring
45
Grote drukte op Schiphol door eerdere stroomstoring

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!