Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft een bezoek gebracht aan twee van de drie slachtoffers, de agenten van politiebureau Laak en verschillende horecaondernemers aan het Johanna Westerdijkplein, waar zaterdag een steekpartij plaatsvond.

Een 31-jarige man stak toen drie mensen neer. De politie schoot hem daarna neer. De verdachte ligt in het ziekenhuis.

De burgemeester zei "zeer geraakt" te zijn door deze ontmoetingen. "Het gaat naar omstandigheden redelijk met hen, maar het zal nog een lange tijd duren voordat zij er zowel fysiek als mentaal weer een beetje bovenop zijn. Ik hoop echt dat ze er goed van herstellen. Het is een gruweldaad die ik ten scherpste veroordeel."

Krikke sprak tevens over het lopende onderzoek naar het incident. "We hebben zaterdag na overleg met politie en OM open en zorgvuldig gecommuniceerd wat op dat moment bekend was. Tegelijkertijd vraagt zo’n afschuwelijke daad om goed onderzoek naar de toedracht en de motieven van de verdachte. Dat onderzoek is nu volop gaande."

Het derde slachtoffer was volgens de gemeente Den Haag te ernstig gewond om de burgemeester te woord te staan. Zodra zijn medische toestand het toelaat, zal Krikke ook hem bezoeken.

Politie schiet messentrekker neer In Den Haag
41
Politie schiet messentrekker neer In Den Haag