De politie kan nog niets vertellen over een motief voor de steekpartij zaterdag in Den Haag. Een 31-jarige man stak drie mensen neer. De politie schoot hem daarna neer. De verdachte ligt in het ziekenhuis.

De man is zowel bij de politie als bij hulpverleningsinstanties bekend "vanwege verward gedrag". Wat dat precies inhoudt, zegt de politie niet. Bij zijn arrestatie riep de man 'Allahu akbar' (Allah is groot).

Zaterdagmiddag begon de man in de buurt van station Holland Spoor mensen neer te steken. Agenten schoten de man in zijn been na de steekpartij bij het Johanna Westerdijkplein.

De gewonden zijn een 21-jarige Zoetermeerder en twee Hagenaars van 35 en 41 jaar. Zondag was al bekend dat zij ernstig gewond raakten, maar buiten levensgevaar zijn. Over hun toestand deed de politie ook geen uitspraken.

De Haagse PVV heeft een debat aangevraagd met burgemeester Pauline Krikke. De fractievoorzitters in de Haagse gemeenteraad beslissen op 17 mei of dat debat er komt.

Politie schiet messentrekker neer In Den Haag
41
Politie schiet messentrekker neer In Den Haag

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!