De 51-jarige verdachte uit Helmond die woensdag werd aangehouden omdat hij zijn 84-jarige vader wekenlang dood in huis had laten liggen, komt vrij. 

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bestaat er weliswaar een stevige verdenking tegen de man, maar is er geen reden om hem langer vast te houden. De man blijft verdachte.

De dode man werd zondag aangetroffen in zijn appartement in Nuenen. Een buurtbewoner alarmeerde de politie omdat de bejaarde man al lang niet meer was gezien en er vliegen voor de ramen van het appartement zaten.

De politie gaat ervan uit dat de man op natuurlijke wijze is gestorven. Er zijn tot dusver geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Zijn zoon werd woensdag aangehouden omdat hij vermoedelijk nog regelmatig bij zijn vader over de vloer kwam nadat hij was overleden. Waarom de verdachte het overlijden van zijn vader wilde verhullen, is niet duidelijk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!