Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij die woensdagavond plaatsvond op de Krootstraat in Amsterdam-Zuidoost is een 19-jarige man.

Dat maakt de politie vrijdagochtend bekend. De identiteit van het slachtoffer was tot nog toe onbekend. Het is momenteel nog onduidelijk wat de motieven en de omstandigheden waren voor de schietpartij.

Bij de schietpartij raakte ook een 29-jarige man uit Amsterdam gewond. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De schietpartij vond woensdagavond rond 23.10 uur plaats. Na het schietincident werd de eerste verdachte in de directe omgeving aangehouden. De tweede verdachte is later opgepakt.

Tijdens het incident is op een wegrijdende auto geschoten. Later op de avond hebben agenten deze auto op IJburg onderzocht. De politie vermoedt dat deze auto niets met het incident te maken heeft.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!