Bij drie agenten van de politie Noord-Nederland zijn het afgelopen najaar woninginbraken gepleegd. Daarbij zijn delen van uniformen gestolen en is een dienstwapen buitgemaakt. Het dienstwapen is teruggevonden.

De politie Noord-Nederland bevestigt vrijdag berichtgeving hierover in het Dagblad van het Noorden.

Twee van de agenten wonen in de provincie Groningen en de ander in Friesland. De politie bracht de inbraken niet naar buiten, maar ze stonden vermeld in politiedocumenten over de voorbereidingen van de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Deze documenten kwamen vrij na een Wob-procedure.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de inbraken verband houden met elkaar. Ook denkt de politie niet dat de inbrekers wisten dat op de adressen politieagenten woonden. De inbrekers zouden bij toeval op de kledij en het dienstwapen zijn gestuit, waarna ze werden meegenomen.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen de krant dat het wapen "volgens protocol in een kluis was opgeborgen."

Het wapen werd eind vorig jaar aangetroffen bij de aanhouding van een man uit de provincie Groningen. Hij wordt verdacht van meerdere woninginbraken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!