De A12 in de richting van Utrecht bij Zevenhuizen is weer vrij. Daar gebeurde donderdag aan het begin van de middag een ongeluk, doordat een vrachtwagen door de vangrail schoot. Bij het ongeval vielen zes gewonden.

De vrachtwagen reed in de richting van Den Haag en raakte betonblokken die als vangrail dienen. De blokken kwamen op de andere weghelft terecht, waardoor twee auto's "als het ware werden gelanceerd", vertelde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Een auto landde op zijn kop, de andere auto kwam wel weer op zijn wielen terecht. Een bestelbus, die in dezelfde richting reed als de vrachtwagen, raakte ook betrokken bij het ongeval.

Gewonden

De zes gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. "Alle slachtoffers konden wel zelfstandig uit de auto komen", aldus de woordvoerder. De vrachtauto kreeg volgens hem een klapband, waarna hij tegen de vangrail aanreed.

Een traumahelikopter landde op de snelweg, maar hoefde geen slachtoffers mee te nemen.

Op de A4, A13, A20 en de N11, die als omleidingsroutes golden, ontstonden in de avondspits ook lange files. Het verkeer stond rond Leiden, Den Haag en Rotterdam muurvast. Op het hoogtepunt stond er volgens Rijkswaterstaat bijna 80 kilometer file.

Bekijk hier de situatie op de weg

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!