In de Corneliuskerk in het Noord-Hollandse Limmen woedde donderdag een grote brand. De brandweer moest met groot materieel uitrukken. Er zijn geen gewonden gevallen, rond 19.20 uur was het vuur onder controle.

De brand woedde in het 'schip' van de kerk, aldus de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De brandweer liet vervolgens weten in te zetten op het behouden van de pastorie en de kerktoren. Daarin is de brandweer geslaagd. Ook een pas gerestaureerd orgel bleef behouden.

Waardoor de brand ontstond is nog onduidelijk.

"Er is momenteel niets qua steen in elkaar gestort", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Het schip lijkt daarmee niet als verloren te worden beschouwd, maar de schade zal fors zijn.

Vlammen slaan uit kerk in Limmen
21
Vlammen slaan uit kerk in Limmen

Zeer grote brand

Rond 17.40 uur kwam de eerste melding binnen van de brand. Tien minuten later werd opgeschaald naar "zeer grote brand". Omdat er veel rook vrijkomt adviseert de brandweer mensen in de omgeving ramen en deuren gesloten te houden.

Het nablussen zal volgens de brandweer nog de hele nacht duren.

In een aangrenzend uitvaartcentrum lag een lichaam opgebaard. De kist met de overledene is naar een andere locatie gebracht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!