Een 25-jarige verdachte man uit Utrecht die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van misdaadjournalist Martin Kok blijft 45 dagen langer vastzitten.

Dat maakt de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland donderdag bekend.

De man werd in april in Den Bosch aangehouden door de politie. Eerder werd ook al een 24-jarige man, ook uit Utrecht, aangehouden in de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De man zat daar vast voor een andere zaak.

Kok werd op 8 december 2016 doodgeschoten bij seksclub Boccaccio in Laren. Op diezelfde dag was hij aan het begin van de avond al ontsnapt aan een eerdere liquidatiepoging.

Voor een hotel in Amsterdam kwam toen een man op hem afgerend die vervolgens een pistool dicht bij zijn hoofd hield. Maar om onbekende redenen ging het wapen niet af.

Onderzoek

Het onderzoek naar de liquidatie loopt nog. Beide verdachten zitten in beperking, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Kok werd door de politie beveiligd sinds er in 2016 onder zijn auto in Amsterdam een zeer zwaar explosief werd gevonden. Als het was afgegaan was er een grote kans dat er meerdere slachtoffers zouden vallen.

Beelden van eerdere liquidatiepoging op dag moord Martin Kok
55
Beelden van eerdere liquidatiepoging op dag moord Martin Kok