Bij een ongeluk op de A12 tussen Den Haag en Utrecht zijn bij Zevenhuizen zes gewonden gevallen. De A12 is in beide richtingen dicht. Een vrachtwagen reed daar rond 13.00 uur dwars door de vangrail.

Rijkswaterstaat meldde om 19.00 uur dat er op de weg richting Den Haag "spoedig twee rijstroken vrijkomen". In de richting van Utrecht blijft de weg nog wel tot laat in de avond dicht. Volgens Rijkswaterstaat is dat omdat er een kabel van een matrixbord is beschadigd.

De vrachtwagen reed in de richting van Den Haag en raakte betonblokken die als vangrail dienen. De blokken kwamen op de andere weghelft terecht, waardoor twee auto's "als het ware werden gelanceerd", vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Een auto landde op zijn kop, de andere auto kwam wel weer op zijn wielen terecht. Een bestelbus, die in dezelfde richting reed als de vrachtwagen, raakte ook betrokken bij het ongeval.

Gewonden

De zes gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. "Alle slachtoffers konden wel zelfstandig uit de auto komen", aldus de woordvoerder. De vrachtauto kreeg volgens hem een klapband, waarna hij tegen de vangrail aanreed.

Een traumahelikopter landde op de snelweg, maar hoefde geen slachtoffers mee te nemen.

Door het ongeluk raakte verkeer dat richting Utrecht reed ingesloten, maar dat is inmiddels door de politie langs het ongeval gelaten.

Reparatie

Voordat de weg opengaat moet de vangrail worden gerepareerd en de weg worden schoongemaakt.

Op de A4, A13, A20 en de N11, die als omleidingsroutes gelden, zijn ook lange files ontstaan. Het verkeer staat rond Leiden, Den Haag en Rotterdam muurvast. Rond 18.00 uur stond op die wegen in totaal bijna 80 kilometer file. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten hun reis uit te stellen.

Bekijk hier de situatie op de weg

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!