De dynamische maximumsnelheid op de A2 tussen knooppunt Holendrecht en de aansluiting Vinkeveen mag blijven. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend bepaald.

De tussen bepaalde tijden verhoogde maximumsnelheid leidde tot protest van gemeente De Ronde Venen.

Volgens het college van burgemeester en wethouders zorgt de maximumsnelheid voor geluidsoverlast. De Raad van State heeft het college hierover geen gelijk gegeven en het hoger beroep ongegrond verklaard.

De toenmalige minister van Infrastructuur en Milieu bepaalde in 2016 dat de maximumsnelheid op het traject tussen bepaalde tijden omhoog mocht. Tussen 19.00 uur en 6.00 uur werd de maximumsnelheid verhoogd van 100 naar 130 kilometer per uur. Deze verhoging gold voor beide richtingen op de A2.

Europese normen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen ging in beroep tegen het besluit. De verhoogde maximumsnelheid zorgt volgens de gemeente, in combinatie met de aanvliegroute naar Schiphol, voor geluidsoverlast. Ook zouden Europese normen voor luchtkwaliteit worden overschreden door de snelheidsverhoging.

De rechtbank Midden-Nederland verklaarde het beroep in september 2017 ongegrond. De gemeente ging vervolgens in hoger beroep.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!