De Appeltjes van Oranje gaan dit jaar naar YETS Foundation uit Vlaardingen, Buddy to Buddy uit Zutphen en Excel Arts Academy uit Curaçao. De prijzen worden op 6 juni door koningin Máxima overhandigd op Paleis Noordeinde.

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2018 is dit ‘Jong en sociaal ondernemend’, wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving.

Yets Foundation zet basketbal in als instrument om jongeren weer op het rechte pad te krijgen. Buddy to Buddy koppelt (ex-)vluchtelingen en Nederlanders aan elkaar als Maatjes. Bij Excel Arts Academy wordt met dans het beste uit kinderen gehaald.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. De Appeltjes van Oranje worden dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar Stichting Weekend Academie, Stichting Buurtgezinnen.nl en Stichting Informele Zorg Twente.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door Prinses Beatrix.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!