In delen van Utrecht, Noord-Brabant, Limburg en het Rivierengebied is in twaalf uur tijd meer neerslag gevallen dan doorgaans in een maand tijd. 

Normaal valt in heel april gemiddeld over het land circa 44 millimeter, nu kwam in dit gebied tijdens stevige regen- en onweersbuien in een half etmaal 40 tot 50 millimeter naar beneden, meldt Weeronline.

"In Breda viel zelfs 58 millimeter neerslag en in Venlo kwamen hagelstenen met een omvang van 3,5 centimeter naar beneden", zei een woordvoerder. Volgens het weerbureau blijft het maandag in het hele land flink waaien en trekken gedurende de dag nog enkele buien over het land. "Daardoor kunnen de neerslagsommen verder oplopen."

Ook dinsdag blijft het een koud met een temperatuur van rond de 10 graden aan de kust tot 14 in het zuiden. Daarbij waait ook een stevige zuidwestenwind die de gevoelstemperatuur omlaag brengt. Vanaf het weekend wordt het weer warmer. Zaterdag op Bevrijdingsdag lijkt de temperatuur richting de 20 graden te stijgen. Volgens de verwachtingen blijft het die dag ook droog.

Compilatie: Zware hagel- en onweersbuien zondagnacht in Limburg
55
Compilatie: Zware hagel- en onweersbuien zondagnacht in Limburg

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!