Op veel plekken in Nederland is in de nacht van zondag op maandag wateroverlast ontstaan door de hevige onweersbuien die over het land trokken. Met name in Limburg was het raak.

In Roermond stonden huizen blank. Ook moest de brandweer bij een zorgcentrum in de stad uitrukken voor het overtollige water. In Kerkrade liepen enkele straten volledig onder en verder had een hotel in Vaals last van het noodweer. Ook in de omgeving van Venlo moest de brandweer er aan te pas komen.

Buiten Limburg kwamen er meldingen van wateroverlast uit Tilburg, Rotterdam en Zaandam. Er was eveneens wateroverlast in de Coentunnel bij Amsterdam.

In heel Nederland was zondagavond en in de nacht op maandag code geel afgegeven. De buien die over het land trokken gingen gepaard met onweer, hagel en stevige windstoten tot 80 kilometer per uur. 

Om 20.00 uur trokken de eerste onweersbuien over Brussel en vormden er zich meerdere onweersbuien boven Noord-Frankrijk. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!