Het slachtoffer van de schietpartij die woensdagavond plaatsvond in Schijndel is een 26-jarige man uit Erp. Dat wordt door verschillende bronnen bevestigd. De man is een bekende van de politie en is eerder diverse keren veroordeeld voor geweld en drugsbezit.

De man werd woensdag aan het begin van de avond neergeschoten op de Aagje Dekenstraat in Schijndel en overleed korte tijd later. Het slachtoffer werd gevonden naast zijn auto.

De politie wil alleen de leeftijd van de man bevestigen.

Slachtoffer Daan H. was in 2015 betrokken bij een vechtpartij in Uden die leidde tot de dood van de 27-jarige Joeri Edelijn. De Ossenaar werd tijdens de vechtpartij gestoken en overleed.

Daan H. kreeg acht maanden celstraf voor het geweld en bezit van drugs. De man die de fatale steken uitdeelde kreeg tien jaar celstraf.

Stelselmatig

De man werd al eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en drugsbezit. Dat was reden voor de officier van justitie om in de zaak van de dood van Edelijn te eisen dat H. een zogenoemde ISD-maatregel opgelegd zou krijgen. Dat betekent dat hij in een inrichting voor stelselmatige daders zou worden geplaatst. De rechtbank ging hier niet in mee.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!