Een medewerker van de politie is op non-actief gesteld in de zaak rond de politievakbond ANPV. Dat heeft een woordvoerder van de politie donderdag bevestigd.

Twee oud-bestuursleden van de bond worden vervolgd en verdacht van malversaties. De politie wil niet zeggen wie de op non-actief gestelde medewerker is.

Volgens De Telegraaf gaat het om Leatitia R. Ze is een oud-bestuurslid van de vakbond en houdt zich nu bezig met sollicitanten bij de politie. Ze wordt volgens de krant verdacht van verduistering, witwassen en valsheid in geschrifte.

De andere verdachte in deze zaak zou oud-voorzitter Geert P. zijn. Naast de vervolging door het OM loopt er bij de politie een intern onderzoek of (bestuurs)leden van de bond strafbare feiten hebben gepleegd.

De politie sluit niet uit dat er nog meer (oud-)bestuursleden van de ANPV betrokken zijn bij het mogelijke frauduleus handelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!