De politie heeft woensdag middenin een woonwijk in Tilburg drugsafval ontdekt. Het is al de elfde drugsdumping in acht dagen tijd in een klein gebied in Noord-Brabant. Eerder werd ook al een drugsafvaldumping midden in Tilburg aangetroffen.

De Tilburgse politie ontdekte het drugsafval in de Dr. Leijdsstraat. Het gaat om dertig vaten met in totaal honderden liters aan afvalstoffen amfetamine. 

Hulpdiensten zijn aanwezig en de politie is een onderzoek gestart.

Dinsdag was een drugsafvaldumping in Galder de tiende dumping in Brabant in slechts een week tijd. Ook in Breda, Goirle, Hilvarenbeek, Ulvenhout, Veghel en Schijndel werd drugsafval, waaronder lekkende vaten, aangetroffen.

De zuidelijke provincies kampen al geruime tijd met dit soort dumpingen. Het afval is afkomstig van laboratoria waar synthetische drugs worden gefabriceerd, zoals xtc en speed. Vorig jaar werd 83 keer synthetisch drugsafval gevonden in Brabant.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!