Een van de twee mannen die werden belaagd na een Grindr-afspraak te hebben gemaakt, is woensdag zelf aangehouden door de politie. De 33-jarige man wordt verdacht van grooming, het moedwillig willen afspreken met een minderjarige.

De twee slachtoffers hadden op 31 maart en 1 april in Dordrecht afspraken gemaakt via Grindr, een datingapp voor homoseksuelen. Toen zij op de afgesproken locatie aankwamen, werden zij door een grote groep jongens aangevallen.

Het eerste slachtoffer raakte lichtgewond toen hij door de groep in elkaar werd geslagen, het andere wist weg te komen nadat hij achterna werd gezeten door de groep. Het is niet duidelijk welke van de twee mannen woensdag is gearresteerd op verdenking van grooming.

De politie heeft dertien leden van de groep aanvallers gearresteerd en inmiddels heengezonden. De verdachten, in de leeftijd van 14 tot 21 jaar, wachten thuis de beslissing over een vervolging af.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!