De 41-jarige man die ervan wordt verdacht zijn vrouw in Scheveningen te hebben vermoord en in stukken gezaagd, wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dit heeft de rechtbank woensdag in de eerste zitting in de zaak bepaald. 

Ook bleek dat de man net zelfmoord wilde plegen toen de politie op 11 januari zijn huis binnenstapte. 

Twee dagen eerder had de man, de 41-jarige Andrei K. uit Rusland, bij de politie aangifte gedaan van de vermissing van zijn vrouw Julia (30). Maar de politie was meteen achterdochtig.

Meteen na de aangifte zijn agenten met toestemming van K. een kijkje gaan nemen in hun huis. Het viel ze op dat de badkamer erg schoon was. Twee dagen daarna, op 11 januari, volgde de huiszoeking en vindt de politie het stoffelijk overschot van het slachtoffer, in een kist op het balkon. Haar lichaam was in stukken gezaagd.

K. was woensdag zelf aanwezig. 

Sectie

Uit sectie op het lichaam is eerder al gebleken dat de 30-jarige Russische vrouw door verstikking om het leven is gekomen. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de man niet kon verkroppen dat de vrouw hem wilde verlaten. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!