Het Openbaar Ministerie heeft strafvervolging ingesteld tegen de echtgenote van Henk K., Diana. Dat bleek woensdag aan het begin van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de man.

De vrouw wordt verweten dat zij haar kinderen niet heeft beschermd.

Het diepgelovige echtpaar, afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg, heeft negentien kinderen. Henk K. (59) wordt verdacht van onder meer poging tot doodslag op een van zijn zonen, stelselmatige mishandeling van vijftien kinderen en het plegen van ontucht met een van zijn dochters. Het meisje was op dat moment elf jaar.

Zo zou hij een draaiende kettingzaag bij de keel van een zoon hebben gehouden en kinderen met een lat hebben geslagen. De man ontkent die aanklachten. Vijftien kinderen hebben aangifte tegen hun vader gedaan. De jongste kinderen zijn uit huis geplaatst.

Het gezin kwam al eerder in aanraking met diverse instanties, onder meer door mishandelingen en het onttrekken van de kinderen aan de leerplicht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!