Kranten van De Persgroep hebben noodmaatregelen moeten nemen omdat de uitgever met een tekort aan papier kampt.

Lezers van de Volkskrant krijgen vanaf dit weekeinde een iets kleinere - en glanzende - Sir Edmund-bijlage bij hun krant dan ze gewend zijn, zo kondigt de krant aan. Hoofdredacteur Philippe Remarque noemt de reden ''even prozaïsch als bizar''.

Ook het weekendmagazine van het AD en de regionale kranten van De Persgroep krijgen vanaf begin mei een iets ander uiterlijk. Het verschil zal daar volgens De Persgroep minder duidelijk te zien zijn.

De bijlage van het AD wordt vanaf mei in Denemarken gedrukt. Tot nog toe gebeurt dat in het Belgische Lokeren. Bij Trouw en Het Parool, ook onderdeel van het Belgische mediabedrijf, verandert niets aan het papier.

''Ik zit al vijftien jaar in dit vak, dit heb ik nog nooit meegemaakt'', citeert de Volkskrant een bestuurder van De Persgroep. De schaarste op de papiermarkt was niet voorzien, omdat die volgt op jaren van overproductie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!