Op de Maasvlakte in Rotterdam hebben drie personen vrijdagmiddag 2,5 uur lang in een bakje gestaan, dat op een hoogte van 95 meter een storing had gekregen.

Om 17.30 uur waren alle drie personen uit het bakje gehaald.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio waren de mannen bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een ketelhuis van een energiecentrale aan de Coloradoweg en kampte het bakje op enig moment met een storing.

"Daarop hebben ze eerst anderhalf uur lang geprobeerd de storing te verhelpen, maar daarin zijn ze niet geslaagd", aldus de woordvoerder.

Reddingsteam

Een speciaal hoogtereddingsteam van de brandweer is daarop ingeschakeld en is eerst naar het 115 meter hoge dak van de energiecentrale gegaan, waarna ze zijn abgeseild naar het bakje. "Daar hebben ze de werknemers een speciaal harnas aangedaan, waarmee ze één voor één naar beneden zijn abgeseild", aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.

De mannen hingen in de schaduw en hebben dus geen last van de warmte gehad. Wat de oorzaak is van de storing van het bakje is nog onbekend.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!