In het Gelderse Duiven zijn de Koningsspelen vrijdagmiddag stopgezet nadat zo'n twintig kinderen onwel raakten door de hitte.

Volgens de brandweer zijn de kinderen door ambulancepersoneel nagekeken, hebben ze "vocht toegediend gekregen" en konden ze daarna naar huis.

Het incident vond plaats op het terrein van hockeyvereniging MHC De Westerduiven en voetbalclub DVV, waar honderden kinderen van meerdere scholen bezig waren met de Koningsspelen.

Na de melding zijn meerdere ambulances, politieauto's en brandweerwagens naar het terrein uitgerukt. Kinderen werden natgespoten door de brandweer om af te koelen.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio had de onwelwording van de kinderen "wellicht voorkomen kunnen worden" door vooraf maatregelen te nemen. "Net als tijdens een tropenrooster hadden de activiteiten ingekort kunnen worden."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!