De politie heeft donderdag een 24-jarige man opgepakt nadat in een auto op de Kleermakersgroes in Gennep (Limburg) mogelijk een explosief is aangetroffen. Ook in een woning in het nabijgelegen Well wordt onderzoek gedaan omdat hier mogelijk een explosief ligt. 

De opgepakte man komt uit Well en is de eigenaar van het voertuig. Hij zat op het moment van de arrestatie niet in het voertuig, laat de politie aan NU.nl weten. Het is niet bekend of hij ook de woningeigenaar is. 

De woning in de Koperslagerstraat is afgezet. Er vindt momenteel onderzoek plaats, meldt de politie rond 23.30 uur. Meer informatie wordt vrijdag bekend. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam eerder op de avond in Gennep ter plaatse voor onderzoek. Na ongeveer een uur kon de omgeving vrijgegeven worden. "Het voorwerp is meegenomen", liet de politie aan NU.nl weten. Er kon nog niet worden gezegd of het daadwerkelijk om een explosief gaat.

Er hoefden geen woningen in Gennep ontruimd te worden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!