Op de A12 van Utrecht naar Den Haag stond donderdag tijdens de avondspits een file van ruim 20 kilometer. De file werd veroorzaakt door twee vrachtwagens met pech bij Bodegraven. Op het hoogtepunt stond het verkeer over 24 kilometer vast.

Door een kettingbotsing, waarbij vijf auto's waren betrokken, stond op de A58 7 kilometer file. Daar was de rechterrijstrook lange tijd dicht tussen Rilland en knooppunt Markiezaat. De linkerrijstrook sloot de politie af en toe af om foto's te maken van het ongeval.

Omdat op de A2, A27 en A28 rondom Utrecht ook files stonden, adviseerde Rijkswaterstaat automobilisten om Utrecht tijdens de avondspits te vermijden of de reis uit te stellen.

Het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht wordt ook gehinderd. Tussen Breukelen en Maarssen rijden door een seinstoring geen sprinters. Volgens de NS kan de vertraging oplopen tot een uur. De NS verwacht dat de storing de rest van de dag duurt.

Op de treinverbinding tussen Utrecht en Den Haag reden tijdelijk geen treinen tussen Den Haag Centraal en Zoetermeer Oost. De reden was een aanrijding met een persoon. Er werden bussen ingezet. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!