De politie heeft op de N201 bij Haarlemmermeer woensdag het rijbewijs van een motorrijder die 243 kilometer per uur reed ingevorderd. Op de provinciale weg is de maximale toegestane snelheid 80 kilometer per uur.

Van vijf andere bestuurders werd ook het rijbewijs ingevorderd. Een tweede motorrijder behaalde een snelheid van 207 kilometer per uur, meldt de politie donderdag.

"De motoren zijn niet in beslag genomen", aldus een politiewoordvoerder. "Ze hebben een bergingsbedrijf moeten bellen of iemand anders die hun motoren weg kon halen."

Het team Verkeer van de politie controleerde deze week extra op snelheid op de N201 en de N207. In totaal werden op de wegen 78 "extreme hardrijders" aan de kant gezet.

De politie meldt dat de meeste bestuurders zich de afgelopen dagen "gelukkig wel keurig aan de snelheid hielden. De meeste (zware) ongevallen zijn nog altijd het gevolg van te hard rijden".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!