De zoekactie naar een mogelijk vermist persoon, die woensdagmiddag was opgezet op het IJsselmeer, is woensdagavond rond 19.30 uur gestaakt. Volgens de kustwacht is de kans op overleving "nul", als de persoon zich nog in het water bevindt.

De kustwacht liet weten dat als het geen nieuwe informatie over de verblijfplaats van de vermiste persoon krijgt, er verder niet meer gezocht gaat worden.

"Allerlei modellen tonen aan dat de kans op overleving nul is", aldus een woordvoerder. "Dan wordt het een bergingsactie en dat is niet onze taak."

Bij de zoektocht zette de kustwacht twaalf boten, een helikopter en een vliegtuig in.

Onbemande boot

Aanleiding voor de zoektocht tussen Urk en Lemmer was een onbemand bootje dat de kustwacht halverwege de middag aantrof. "Daarop werden persoonlijke spullen aangetroffen en daardoor kon een identiteit worden vastgesteld", vertelde een woordvoerder.

Het bootje is naar de haven van Lemmer gesleept, waar de politie verder onderzoek doet. Over de identiteit van de mogelijk vermiste persoon wil de kustwacht geen mededeling doen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!