In Eindhoven werd om 16.00 uur een temperatuur van 25 graden gemeten en daarmee is het lokaal de eerste zomerse dag van het jaar.

De eerste zomerse dag is daarmee drie weken eerder dan normaal het geval is, meldt Weeronline.

Tussen de eerste zomerse dag van 2018 en de laatste zomerse dag van 2017 zitten 184 dagen en dat betekent een record. Het voorgaande record was een dag langer en dateert uit 1968.

De komende uren loopt de temperatuur nog verder op, maar tot een landelijke officiële zomerdag komt het waarschijnlijk niet. Daarvoor moet het in De Bilt ook 25 graden worden en berekeningen van Weeronline tonen aan dat het waarschijnlijk niet warmer wordt dan 24,5 graden.

Als de temperatuur tot 24,8 graden stijgt in De Bilt is het de warmste 18 april ooit.

Zomers warm

Ook de komende dagen blijft het zomers warm. Donderdag wordt het tussen de 25 en 28 graden en kan het in Limburg zelfs 30 graden worden.

Als die temperatuur inderdaad op een van de KNMI-stations wordt gemeten is dat een record. Nog nooit werd het zo vroeg in het jaar tropisch warm. Dat record staat nu op 21 april.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zaterdag -4° ZO 3
Zondag -6° O 2
Maandag -7° Z 2
Dinsdag -3° ZO 3
Woensdag -3° O 3

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!