De politie heeft maandag en dinsdag zeven jonge verdachten aangehouden in verband met de mishandeling van een man in Dordrecht en bedreiging van een ander. 

Zes verdachten komen uit Dordrecht en zijn vijftien tot 21 jaar oud. De zevende is een zeventienjarige jongen uit Harreveld. In totaal zijn nu dertien jongens opgepakt voor mishandeling en openlijke geweldpleging. 

De twee slachtoffers werden op 31 maart en 1 april belaagd. Ze hadden een afspraak via Grindr, een dating-app voor homoseksuelen. Eenmaal op de afgesproken locatie werden zij aangevallen door een grote groep jongens.

Het eerste slachtoffer werd in elkaar geslagen en raakte hierbij lichtgewond. De andere man werd achterna gezeten, maar niet mishandeld. Beiden hebben aangifte gedaan. 

Motief

Met zeven nieuwe aanhoudingen denkt het rechercheteam alle verdachten te hebben. Zes van hen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie onderzoekt wat het motief is geweest voor de mishandelingen.

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff zei vlak na de incidenten dat het om anti-homogeweld ging. De politie heeft dit nog niet kunnen bevestigen.

Alle verdachten zitten momenteel vast, maar vier van hen komen donderdag vrij. Ook deze jongens blijven verdachten in de zaak, meldt het Openbaar Ministerie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!