De politie heeft zondagavond in Eindhoven tijdens de festiviteiten vanwege het kampioenschap van PSV in totaal zeventien arrestaties verricht, onder andere voor openlijk geweld. Dat maakt de politie maandag bekend.

Volgens de politie vierden ruim 40.000 mensen het kampioenschap van de voetbalclub in het centrum van de stad. PSV behaalde zondag de 24e landstitel door een 3-0 zege op Ajax. 

Bij supporterscafé de Aftrap bij het Philips Stadion was het na de wedstrijd kort onrustig door een grote vechtpartij. Daarbij werd een man gestoken, die vervolgens naar het ziekenhuis werd gebracht. Voor betrokkenheid bij de vechtpartij zijn drie verdachten aangehouden.

Gebiedsverbod

Drie mannen kregen van het Openbaar Ministerie een gebiedsverbod voor de huldiging maandag. Twee mannen uit Eindhoven en Schijndel kregen de maatregel opgelegd voor bezit van illegaal vuurwerk. Een Helmonder kreeg het gebiedsverbod omdat hij een bevel van de politie weigerde en een agent beledigde.

Huldiging

De selectie van PSV wordt maandag gehuldigd op het Stadhuisplein in Eindhoven. De huldiging begint om 19.00 uur. Voorafgaand aan de huldiging trekt de selectie met een platte kar door de stad. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!