Een woonzorgcomplex aan de Händellaan in Zwolle is maandag gedeeltelijk ontruimd nadat daar brand is uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio waren brandweereenheden massaal aanwezig omdat er veel ouderen in het pand aanwezig waren. 

De brand was tegen 16.00 uur geblust. Naar schatting werden 100 tot 120 bewoners geëvacueerd, die 's avonds ook allemaal weer konden terugkeren naar hun woning. Niemand raakte gewond.

De meeste ouderen werden opgevangen in het Deltion College aan de Mozartlaan. Voordat ze konden terugkeren naar hun woning moest het complex, na het blussen van de brand, eerst worden geventileerd.

In het zorgcomplex wonen mensen zelfstandig in appartementen. ''Het gaat veelal om oudere mensen'', zei de woordvoerder. Geschrokken bewoners wachtten buiten, soms in een rolstoel, in een aangenaam zonnetje op opvang. Daarbij zijn ook medewerkers van het Nederlandse Rode Kruis betrokken.

De brand was bij een buitenmuur van het gebouw en zorgde voor veel rookoverlast. De oorzaak is nog niet bekend. Het vuur werd rond 13.00 uur opgemerkt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!