Een 26-jarige Amsterdammer is ernstig gewond geraakt bij een steekpartij na een strandfeest zondagavond bij Bloemendaal aan Zee. Een 24-jarige man uit Almere is aangehouden door de politie.

Het slachtoffer is met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De man werd gestoken bij de strandopgang op de Zeeweg rond 23.30 uur.

Meerdere getuigen zijn al gehoord door de politie. De verdachte is naar het politiebureau in Haarlem gebracht.

Eerder op de avond kreeg de politie ook een melding dat er een schot zou zijn gelost. "Tot nu toe is echter onduidelijk wat er precies gebeurd is. Dit wordt verder onderzocht."

Onrust

Vorig jaar zomer moest een strandzaak in Bloemendaal aan Zee twee weekenden gesloten blijven op last van de gemeente vanwege onrust. Er moest veel politie worden opgeroepen om de situatie destijds onder controle te krijgen.

Ook werd begin van dat jaar bekend dat strandtenten geen viptafels meer zouden plaatsen om zo criminele activiteiten tegen te gaan. De tafels zorgden voor "bokitogedrag" en "een gespannen sfeer", stelde de burgemeester destijds.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!