De politie heeft zondagnacht dertig mensen gearresteerd na vechtpartijen in Utrecht en bij de snelweg A12 tussen verschillende groepen voetbalsupporters. Supporters van ADO Den Haag zijn niet welkom bij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zondagmiddag vanwege de ongeregeldheden.

Op meerdere plekken in Utrecht zorgden voetbalsupporters zaterdagavond voor ongeregeldheden. Deze verplaatsten zich aan het eind van de avond richting een wegrestaurant op de A12. Hier gingen mensen met elkaar op de vuist.

Toen de politie arriveerde, sloegen de relschoppers op de vlucht. Zij renden onder meer de rijbaan op. Daarop besloot de politie de rijbaan af te zetten.

Supporters ADO

Supporters van ADO Den Haag zijn zondag niet welkom bij de wedstrijd tussen hun club en FC Utrecht in Utrecht. Dat meldt ADO Den Haag op Twitter. Een woordvoerder van de gemeente heeft dit bevestigd.

"Dit vanwege de vechtpartijen op verschillende plekken in de stad, de gevaarlijke situatie op de A12 en de kans op herhaling zondag", aldus de woordvoerder. "Voetbalgeweld wordt niet getolereerd."

Bij de gevechten waren volgens de politie in ieder geval supporters van ADO en FC Utrecht betrokken, maar waarschijnlijk ook fans van Feyenoord. 

ADO Den Haag roept de eigen fans op niet naar Utrecht af te reizen en zegt de situatie te betreuren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief