Om iets voor 15.00 uur werd zaterdag een temperatuur van 20 graden gemeten in De Bilt en daarmee is het officieel de eerste warme dag van het jaar. Twee uur eerder werd die temperatuur al bereikt in het zuidoosten van het land.

Het warmst werd het tot dusver op weerstation Twente met 22,3 graden, zo meldt Weeronline.

De temperatuur in De Bilt liep later in de middag op tot 21,2 graden. Dat staat gelijk aan het dagrecord dat in 1969 en 2014 werd behaald.

Zondag wordt het in het oosten en zuiden van het land 20 tot lokaal 24 graden. In het westen en in delen van Friesland wordt het 17 tot 19 graden. Op de Wadden wordt het dan 15 graden. Zondagmiddag kan een koude zeewind ervoor zorgen dat het in de kustprovincies koeler aanvoelt.

Maandag

Ook maandag blijft het zonnig en komt de temperatuur wat verder landinwaarts boven de 20 graden. In het westen van het land blijft het kwik tussen de 16 en 18 graden steken.

Meteorologen spreken van een warme dag als de maximumtemperatuur 20 graden of hoger is. Bij 25 graden of hoger is er sprake van een zomerse dag en bij 30 graden of hoger een tropische dag.

Vorig jaar bereikte het kwik al op 28 maart voor het eerst de 20 graden. In april is er gemiddeld drie dagen sprake van een warme dag.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag -1° O 2
Donderdag ZO 3
Vrijdag O 3
Zaterdag O 4
Zondag Z 3

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!