De politiekleding die eind februari werd buitgemaakt bij een overval op een pakketbezorger is bij een inval van de recherche op verschillende locaties in Utrecht teruggevonden. Ook werden vuurwapens en explosieven aangetroffen.

De spullen lagen verspreid over drie woningen en twee garageboxen in Utrecht, meldt de politie vrijdagochtend.

Er werden verschillende soorten wapens gevonden waaronder een Uzi, een Skorpion en handvuurwapens, maar ook een handgranaat en plofkraak gerelateerde spullen als gasflessen en tasers. Daarnaast trof de politie een Audi S4 aan en werden vijf voertuigen in beslag genomen.

De verpakkingsmaterialen die eind februari werden buitgemaakt zijn ook gevonden. Bij de overval werd de pakketbezorger in zijn eigen bus opgesloten. De politie vreesde dat de politiekleding zou worden gebruikt bij misdrijven.

Nog vast

Drie van de vijf verdachten die op 20 maart werden aangehouden zitten nog vast. Deze mannen van twintig en achttien jaar zijn donderdag voor de Raadkamer verschenen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het incident op 27 februari; twee van hen worden ook verdacht van verboden wapenbezit.

De rechter besloot hun voorarrest met 45 dagen te verlengen. De andere twee verdachten van enkel verboden wapenbezit zijn al eerder vrijgelaten.