De 14-jarige jongen die maandag werd opgepakt voor betrokkenheid bij de bedreiging en mishandeling van homoseksuele mannen in zijn woonplaats Dordrecht moet in ieder geval nog twee weken in de cel blijven. 

Daartoe besloot de rechter-commissaris in Rotterdam. De jongen zit in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij met niemand contact mag hebben, behalve met zijn advocaat en ouders.

Woensdag werd in deze zaak ook een 16-jarige jongen, eveneens uit Dordrecht, aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, het onderzoek richt zich op een groep waar de jongens bij horen.

Slachtoffers

De twee slachtoffers hadden beiden een afspraak gemaakt via de datingapp Grindr, die zich richt op homoseksuelen. Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd op de plek waar hij had afgesproken, hij is hierbij lichtgewond geraakt.

De tweede man kon in de nacht van zaterdag op zondag net ontkomen voor hij mishandeld werd. Beiden hebben aangifte gedaan. 

Anti-homogeweld

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie. Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff zei eerder dat het om anti-homogeweld gaat, wat de politie momenteel nog niet kan bevestigen. "Zaken als het motief worden nog volop onderzocht", aldus een woordvoerder.