Het filmpje van een boze passagier die schreeuwt tegen een buschauffeur dat de afgelopen dagen viraal ging, blijkt opgenomen te zijn tijdens een agressietraining voor buschauffeurs. Dat bevestigt vervoersbedrijf Arriva donderdag aan NU.nl.

Woensdagavond ging de video viraal op Dumpert van een passagier die in woede ontsteekt tegen een buschauffeur, omdat hij een half uur te laat zou zijn.

Door de te late bus zou de man het sollicitatiegesprek voor zijn "droombaan" hebben gemist. De chauffeur probeert de man in het filmpje te kalmeren, wat uiteindelijk redelijk lukt.

De video is opgenomen tijdens een agressietraining, die onderdeel is van een opleidingstraject van Arriva voor buschauffeurs. Tijdens de training stond de bus bij een busremise en in plaats van passagiers zaten kandidaten van het traject binnenin. 

'Passagier wordt boos op buschauffeur'
80
'Passagier wordt boos op buschauffeur'

Veiligheid

De kandidaten konden meekijken naar hoe hun collega reageert op een moeilijke situatie. De boze man is een acteur.

Arriva zegt haar mensen goed op te willen leiden voor moeilijke situaties. Om de chauffeurs voor te bereiden op situaties zoals nagebootst in het filmpje, worden bijvoorbeeld agressietrainingen aangeboden.