Een 30-jarige jarige Heerlenaar die vorige week tot veertien jaar cel werd veroordeeld wegens medeplichtigheid bij een moord in Geleen, is gevlucht. De man knipte zijn enkelband door en is sindsdien spoorloos. 

"Hij is voortvluchtig, de politie is naar hem op zoek", zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

De man moet veertien jaar achter de tralies om zijn aandeel bij de moord op een 29-jarige eigenaar van een shishalounge. Hij zou voor de vluchtauto gezorgd hebben. Het slachtoffer werd op 8 februari 2017 doodgeschoten tijdens een overval op zijn woning in Geleen. 

De 30-jarige Heerlenaar werd eerder uit voorarrest vrijgelaten. Wel moest hij een enkelband dragen. Of de man voor of na zijn veroordeling is ondergedoken, is niet duidelijk.

De rechtbank veroordeelde twee andere mannen wegens deze zogenoemde shishamoord vorige week tot gevangenisstraffen van elk 24 jaar. Het gaat hier om de 41-jarige schutter en het 25-jarige brein achter de overval.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!