Een 14-jarige jongen uit Dordrecht is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging en mishandeling van twee mannen in zijn woonplaats.

De verdachte is maandagavond aangehouden, maakt de politie dinsdag bekend. De politie houdt er rekening mee dat het geweld mogelijk homogerelateerd is.

De twee slachtoffers werden afgelopen weekend aangevallen nadat ze een afspraak hadden gemaakt via de datingapp Grindr. Een van de mannen werd op de Smitsweg in elkaar geslagen en raakte hierbij lichtgewond. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Het andere slachtoffer werd een dag later achterna gezeten en bijna mishandeld op de Schenkeldijk, maakte de politie eerder bekend. Hij raakte niet gewond. 

De jonge verdachte zit momenteel vast. Volgens de politie maakt de tiener deel uit van een grotere groep. De politie verwacht daarom dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. 

Onderzoek

De politie meldt verder dat het onderzoek ''nog in de beginfase zit'' en naar alle facetten wordt gekeken, waaronder de manier waarop de afspraken werden gemaakt.

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff zei eerder dat het om anti-homogeweld gaat, wat de politie momenteel nog niet kan bevestigen. "Politie, het Openbaar Ministerie en ik doen er alles aan om de laffe daders op te sporen en te stoppen", aldus Kolff. Hij waarschuwde tegelijkertijd om "alert te zijn met daten via apps en sites".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!