Een 50-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdag veroordeeld tot vijf jaar cel omdat zij in november 2016 ammoniak in de ogen van de minnares van haar partner heeft gegooid en haar met een mes heeft bewerkt.

Dat oordeelt de rechtbank Den Haag. De vrouw moet ook meer dan 5.000 euro aan het slachtoffer betalen voor materiële schade en 25.000 euro voor immateriële schade.

Het incident vond twee jaar geleden plaats op 27 november in het flatgebouw Geldershoofd in Zuidoost. De 50-jarige vrouw heeft de 44-jarige vrouw toen zodanig mishandeld dat zij zwaargewond raakte. Vooraf had de verdachte de ammoniak en steekmessen bij een bouwmarkt gekocht, om vervolgens de minnares van haar vriend op te wachten.

De vrouw heeft onder andere littekens in het gezicht en hoornvliesschade opgelopen bij de mishandeling.

Eis

Het vonnis komt niet overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De officier van justitie eiste tien jaar cel voor poging tot moord en zware mishandeling. Volgens de rechtbank was de voorbedachte actie van de vrouw echter gericht op het verminken van het gezicht van het slachtoffer, niet op het doden van het slachtoffer. Zij wordt daarom vrijgesproken van poging tot moord.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!