De politie heeft woensdagochtend een 24-jarige man uit Breda opgepakt voor de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw in Bladel vorig jaar. Deze zaak staat in verband met een reeks andere overvallen die werden gepleegd na tips van medewerkers van de Rabobank. 

De verdachte zou samen met een 25-jarige man de 78-jarige vrouw zwaar hebben toegetakeld, meldt de politie. Het slachtoffer maakt het nu naar omstandigheden goed. 

De Bredadanaar zit op dit moment vast en wordt verhoord. De 25-jarige man met wie hij de overval gepleegd heeft, is begin dit jaar dood aangetroffen in een flat in Breda. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats had, is om het leven gebracht. Twee andere mannen worden verdacht van betrokkenheid. 

Eerder maakte de politie al bekend te vermoeden dat de twee overvallers deel uitmaken van dezelfde dadergroep die vorig jaar ook overvallen pleegde in Venlo en Roosendaal.

Twee medewerkers van de Rabobank worden ervan verdacht de groep te hebben getipt als mensen bij een bankfiliaal veel geld kwamen opnemen. Dit deden ze door interne systemen van de bank te raadplegen. 

Aanhoudingen

Zo werd een echtpaar uit Roosendaal op 7 juli na thuiskomst van de bank door drie mannen beroofd van 20.000 euro. Op 19 juli werd op die manier een 63-jarige Duitser in Venlo beroofd van 100.000 euro. De vrouw in Bladel had enkele maanden voor het incident een groot geldbedrag opgenomen. 

De politie wist op 28 juli een overval in Zundert te verijdelen en arresteerde vijf overvallers plus de 25-jarige bankmedewerker Lorenzo J.. De bende zit sindsdien vast. De tweede bankmedewerker werd in september vorig jaar aangehouden.

Gedood

De 25-jarige mededader van de overval in Bladel werd 9 januari dood aangetroffen in een flat in Breda. De politie verdenkt twee mannen van moord of doodslag. 

De twee verdachten gingen er na een routinecontrole die bewuste dag vandoor, waarna ze toevlucht zochten tot de flat. Toen een arrestatieteam van de politie binnenviel, probeerden de mannen via het balkon aan de achterzijde te vluchten. 

Door nog onbekende oorzaak vielen ze vanaf de derde verdieping naar beneden, waardoor ze zwaargewond raakten. Het arrestatieteam trof het lichaam van de overleden man in de flatwoning aan. 

Criminele milieu

De politie vermoedt dat de incidenten deel uitmaken van het criminele milieu. Een paar dagen voordat de 25-jarige man dood werd aangetroffen in de flat, werd de woning van een familielid beschoten in Breda. 

De bewoner van een tweede huis dat ook doelwit was van de schietpartij, is een familielid van een van de mannen die verdacht wordt van het doden van de man in Breda.