Het Openbaar Ministerie heeft vier tot zes jaar cel geëist tegen twee mannen die vorig jaar maart een man in Amstelveen zouden hebben ontvoerd en enige tijd in Leiden hebben gegijzeld. 

De ontvoerders knipten een deel van zijn pink af en dumpten het slachtoffer uren later op straat, vlakbij de woning waar ze het slachtoffer vasthielden.

De reden daarvoor is niet duidelijk geworden, maar de officier van justitie vermoedt dat de verdachten losgeld wilden om een nooit betaalde drugslevering te kunnen vereffenen.

Het slachtoffer werd te midden van omstanders de auto van de ontvoerders ingetrokken, waarna hij werd vastgebonden en geblindeerd.

De verdachten, een Rotterdammer van 30 jaar en een man van 24 uit Leiderdorp, werden opgespoord nadat een getuige het kenteken van de auto had genoteerd. De aanklager bracht ook nog ander bewijs naar voren waaruit blijkt dat het tweetal de ontvoering had voorbereid.

De uitspraak is over twee weken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!