Het verkeer heeft in de ochtendspits te maken gehad met dichte mist. Volgens Weerplaza was het zicht soms slechts 50 meter. Het KNMI waarschuwde in een grootdeel van het land voor de mist met code geel. 

Weerplaza meldde dat op diverse plaatsen de "zichtmeters waarden aangaven onder de 200 meter". Het verkeer ondervond daar volgens het weerbureau hinder van.

Om 6.00 uur was het zicht het slechtst rondom het IJsselmeer, in Zeeland en Noord-Brabant met op veel plaatsten een zicht van slechts 50 tot 100 meter, meldt WeerplazaWeeronline waarschuwde ook voor de dichte mist.

Schiphol

Luchthaven Schiphol had ook last van de dichte mist. Daardoor lag de capaciteit iets lager, zei een woordvoerder tegen NU.nl. De vertragingen deden zich aan het begin van de ochtend vooral voor bij inkomende vluchten later ook sprake bij uitgaande vluchten.

Beneluxtunnel

Rijkswaterstaat sprak van een "érg drukke maandagochtend" en registreerde rond 8.00 uur 250 kilometer file. Sommige files waren langer dan normaal, omdat automobilisten in de mist meer afstand hielden.

Op de A4 van Den Haag richting Rotterdam stond een kilometers lange file door schade aan de Beneluxtunnel. Rond 8.45 uur kon de tunnel weer volledig open voor het verkeer.

Cementwagen

Ook bij de oprit naar Hoofddorp op de A4 richting Amsterdam zijn er problemen. Er is een cementwagen gekanteld. Naar verwachting is de oprit daardoor afgesloten tot 15.00 uur.

Spitsstroken op de A9 richting Amstelveen en op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht konden niet worden geopend vanwege de mist. "We hadden geen zicht en konden dus niet voor veiligheid zorgen", meldde Rijkswaterstaat. Zodra het zicht verbeterde, werden de stroken alsnog vrijgegeven voor het verkeer.

Bekijk hier de actuele situatie op de weg

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!